17.01 – 3 dagers opplevelser i en annerledes verden

Først og fremst er Nepal veldig vakkert og gjestmildt, men kaldt. Vi bor i Dhulikel, en trivelig liten by/landsbygd omtrent 1-2 timers kjøring utenfor hovedstaden, Katmandu. Av en eller annen snodig grunn har ikke Glava slått helt an her nede, og heller ikke produsenter av elektriske ovner. Innetemperetur er dermed som regel ikke alt for mange grader over utetemperatur, og det bikker gjerne under 0 på natten. Vi har fort vent oss til at 2-3 lag ull og dunjakke skal være på så lenge solen ikke skinner, noe den heldigvis stort sett gjør på dagtid – da er det faktisk rimelig trivelig på takterassen vår. Og, det er ikke en hvilken som helst utsikt vi har heller! Når man kikker mot fjellene ser man først noen skyer, men kikker man over dem igjen stikker fjellene opp som massive sukkerklumper – jeg tror nesten ikke på det.

Sykehuset er forøvrig like kaldt, men heldigvis fylt med varme mennesker med store smil om munnen. Jeg tror ikke pasientene er vant til å bli smilt til av legene, for når jeg kikker på dem, smiler og stotrer frem et Na-ma-ste, ser det ut som om de er blitt lovet evig liv med egen kåk i himmelen som backup hvis det likevel skulle skjære seg. Hygienen er litt så som så, og så lenge et eller annet plagg du har på deg er hvitt eller grønt eller blått, kvalifiserer du som helsepersonell. Det ser ut til å bo minst én hund på hver avdeling, men de er både snille og høflige, og bæsjer og tisser ute.

Jeg begynte på gynekologisk avdeling denne uken, vel utstyrt med godt humør, imodium, hodelykt og ullgenser. Det hellige rektangel eller noe i den duren. Da strømtilgangen på sykehuset åpenbart er like stabil som den vordende amerikanske presidenten, er det faktisk én sykepleier som til enhver til er klar med mobiltelefonlykten sin for å lyse opp ellers mørklagte deler av kroppen for den undersøkende legen. Listen over artige ting som skjer her begynner å bli lang allerede etter 2 dager på sykehuset, noe som lover godt for min fremtid som nybakt rosablogger.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s